вторник, 23 декабря 2014 г.

Moş Crăciun aduce cărţi! Moş Crăciun e bibliotecar!


Iată sunt în prag şi sărbătorile de iarnă...Copiii au fost cuminţi tot anul şi deaceea îl aşteaptă cu nerăbdare pe Moş Crăciun ca să le aducă cadouri.Şi aşa s-a întîmplat!
În vizită la picii din clasa I, la matineul lor de Anul Nou avenit însăşi moşul în persoană. Şi cîte poezii au învăţat copiii...şi cîte cîntece au cîntat ei moşului...Ehe-heee! D-apoi cîte fete frumuşele erau la serbare, de parcă eram într-o ţară din poveşti: numai prinţese erau pe scenă! Iar flăcăii, îmbrăcaţi ca nişte haiduci, s-au întrecut în urături şi au încercat să vîndă căpriţa...eeee...da nu leo mers: capra era prea sprinţară, parcă nici nu era de la ţară.


Moşul a rămas uimit de talentul copiilor şi prin urmare cadourile nu s-au lăsat aşteptate. Dar la sfârşit de an moşul a venit şi el cu o urare:
 Ca în anul care vine să prindă cartea bine,
S-o citească şi cel mic şi cele mai mare
Căci ea ne-nvaţă lucruri măreţe,
Iar Biblioteca - să fie un prieten dincolo de tinereţe!
Şi acestea fiind spuse, moşul vă mai dă un sfat:
Cu cît mai multe cărţi citeşti - cu atît mai isteţ eşti!
Şi cu cît mai multe cărţi în bibliotecă ai - cu atît mai multă bogăţie ai!



          Şi deoarece moşul este prieten bun cu Biblioteca Publică Izbişte, el a adus copiilor în afară de dulciuri şi cîte o carte: ca să o citească ca să aibă parte! Şi fie ca cu această carte - biblioteca picilor să crească de acum mai departe!
          M-am urcat în şa şi v-am spus povestea aşa!
Menţionăm că matineul clasei I-a, Gimnaziul Izbişte, a fost organizat de învăţătoarea picilor D-a Angela Pîrvu; cadourile dulci au fost puse la dispoziţie de conducerea Gimnaziului, iar Moş Crăciun a venit dintr-o ţară de poveste -Biblioteca Publică Izbişte cu cărţile procurate din bugetul Primăriei Izbişte.




Mulţumim părinţilor pentru "repetiţiile" cu micuţii de acasă, mulţumim spectatorilor....şi....
IARĂ ANUL CE STĂ ÎN TINDĂ -TOT CU CARTEA SĂ VĂ PRINDĂ!!!!
                                                                                Hăi! Hăi!  La Anul şi la Mulţi Ani!

Комментариев нет:

Отправить комментарий