вторник, 14 апреля 2015 г.

Festivalul „Scrânciobul Pascal” ed. II-a, 12 aprilie 2015,Izbiște

 


Iată că am mai văzut încă odată izbiștenii toți grămăjoară, uniți ca pe vremuri....Frumoasă serbare s-a primit. Unde mai pui că acest festival este ceva original și totodată unical pentru Republica Moldova. Deja prinde contur și încet, încet îl vom transforma într-unul național.

Cuvînt de salut către săteni,oaspeți au avut parohul bisericii Sf.Dumitru din Izbiște, părintele Victor Gangan, care a și compus deja „Balada scrânciobului”.Amintim că lui âi aparține ideea acestui festival frumos.

 Primarul de Izbiște,d-l Plămădeală Ion a urat bun venit oaspeților și a subliniat că numai împreună putem face lucruri frumoase. Dintre oaspeți au fost prezenți: Colectivul Folcloric „Băștinații” din Hârtopul Mare, care nea impresionat cu o scenetă despre obiceiurile din ziua de Paști, ne-au cântat cîntece. Din s.Cruglic a fost prezent d-l Nicolae Ciobanu, parohul bisericii Sf.Mihail, care a urat sătenilor sărbători fericite și succese în dezvoltarea festivalului.Tot din Cruglic nea bucurat auzul colectovul folcloric„Mugurașii”.Au mai fost prezent și un trio divin, compus din preoți, care ne-au încîntat auzul cu niște cîntece bisericeși.Din Izbiște au mai evoluat colectivul Asociației de Bătrîni din Izbiște, conducător Țîbernîi Liuba; corul Mare Bisericesc, biserica Sf.Dumitru conducător Arseni Galina; Grădinița „Andrieș” cu un recital de poezie; Gimnaziul Izbiște cu corul„Îngerașii” și trupele de dans conduse de horeograful Xenia Cibotari; Poetul local Nichita Loghin, cu poeziile sale despre sat.
Au fost și concursuri: „Coșul Pascal” și „Sărbătorile Pascale în suflet de copil”(concursul desenelor). Toți participanții la concurs s-au ales cu premii din partea Bibliotecii Publice Izbiște și Biserica Sf.Dumitru.În rest multă voie bună, muzică și o sărbătoare pe cinste!În final, ne-am înțeles cu toții ca să ne întîlnim la anul, cu un o ediție a festivalului și mai grandioasă.

Sărbătoarea a fost organizată de Biserica Sf.Dumitru Izbiște în colaborare cu Primăria Izbiște și Bibliotec PUblică Izbiște. Sponsori:Biserica Sf.Dumitru și Primăria Izbiște
.

Комментариев нет:

Отправить комментарий