вторник, 3 мая 2016 г.

O istorie de succes...sau încet spre o capitală culturală a Moldovei.

Mediatizarea Festivalului„Scrânciobul Pascal” s.Izbiște, a fost la nivel.Trei posturi de televiziune au transmis despre eveniment: Publika TV, Moldova 1 și Jurnal TV.




Am scris cu puțin timp în urmă, împreună cu primarul, un proiect xe ține de promovarea și dezvoltarea acestui festival, dar am primit refuz de la finanțatori invocând că „acest eveniment nu este de importanță cultural-turistică”?! Eu, celor care îmi refuză proiectele le scriu un mesaj de mulțumire pentru apreciere, dar totodată îi îndemn să ne urmărească în continuare, ca să vadă cum au ratat o istorie de succes.
Într-adevăr, acest festival a pornit de la o banală expoziție de desene ale copiilor:„Sărbătorile pascale în suflet de copil”, organizat de Biblioteca Publică Izbiște, și o expoziție de copturi pascale, organizată de Biserica Sf.Dumitru dun localitate.Expozițiile erau expuse publicului în ziua de Paști la biserica din localitate, tot atunci se premiau participanții. Ca mai apoi, la inițiativa părintelui Victor Gangan, să fie dezvoltată această tradiție prin construcția unui scrânciob în Parcul Casei de Cultură Izbiște. Ca mai apoi, deja al doilea an să mai fie constrtuit încă unul, iar printre  invitați să fie oaspeți și colective folclorice din localitățile vecine. Iar la această ediție deja să fie prezente și televiziunile naționale, colective folclorice frumoase, program divers.
Nu e aceasta o istorie de succes? Cînd o mînă de oameni cu resurse financiare modeste mobilizează o localitate întregă ca să fie un festival cât mai frumos? Nu sunt acestea niște tradiții vechi care au o importanță turistică locală, regională, națională? Nu este acesta un eveniment cultural-turistic?



Комментариев нет:

Отправить комментарий