вторник, 11 ноября 2014 г.

Loteria literară


Duminică 9 noiembrie 2014, în cadrul serbătorii "Izbişte 561 ani!", Biblioteca  Publică Izbişte a participat cu o expoziţie de fotografii cu evenimentele satului, organizate în colaborare cu clubul tinerilor fotografi "Activfotograf".
În afară de aceasta biblioteca a atras partcipanţii la sărbătoare cu concursul „Loteria literară”. Loteria consta în tragerea unui bilet cu o întrebare din o operă literară, din viaţa un poet, scriitor, recunoaşte din ce operă este personajul etc. Întrebările au fost plasate în două boluri de sticlă: pentru două categorii de vîrstă cu nivel de dificultate diferit. Fiecare participant la loterie, care a răspuns corect s-a ales cu o carte, pe care pot să o lectureze sau să o pună în biblioteca personală. Cei care nu au ştiut răspunsul, sau ales cu cîte un calendar mic cu logoul bibliotecii şi o carte de vizită a bibliotecii, ca pe viitor să frecventeze biblioteca pentru a se pregăti pentru viitoarea loterie, care cu siguranţă va fi. Biletul de participare la loteria literară a fost absolut gratis, iar sponsorul loteriei a fost...Biblioteca Publică Izbişte, cu banii obţinuţi din diferite servicii cu plată: xerox, scaner servicii tipărire etc.

Loteria a avut succese, zic eu, căci la un moment dat era coadă la masa mea, şi toţi copiii au lăsat trambulina şi atracţioanele ca să-şi încerce cunoştinţele şi să....se căpătuiască cu o carte bună. După rezultele loteriei şi după faptul că am rămas fără cărţi, iar  doritorii de a participa la loterie mai stăteau încă la rînd, pot spune că la Izbişte se citeşte! 

















Комментариев нет:

Отправить комментарий